Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ACTUALITATI IN CARDIOLOGIE

Arhiva

Descriere

Lucrare de mare anvergură, care reunește aspectele actuale în cardiologie.
Unele capitole aduc informații la zi în domenii de strictă specialitate, altele actualizează o problemă clasică, regândită în raport cu experiența și informația curentă. Cartea dorește să aducă informații și experiență care să îmbunătățească abordarea bolilor cardiovasculare.
Capitolele au fost scrise de cardiologi recunoscuți pentru preocupările lor în domeniu și cuprind datele științifice apărute sau precizate în ultimii ani, privind cardiologia fundamentală, cardiologia de explorare, tratamentul farmacologic, cardiologia intervențională și chirurgia cardiovasculară.
Profesorii doctori L. Gherasim si E. Apetrei sunt, fără îndoială, cele mai cunoscute și importante somități ale cardiologiei romanești. În jurul lor au reușit să strângă pentru realizarea acestei cărți aproape toată floarea cardiologiei romanești bucureștene.

Leonida GHERASIM

Leonida Gherasim este un medic român, specialist în cardiologie, profesor universitar la Facultatea de Medicină din București, membru de onoare al Academiei Române.

Eduard APETREI

Prof. Dr. Eduard Apetrei este medic primar cardiolog în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. CC. Iliescu“, din București. 

A urmat stagii de specializare în țară și străinătate: Helsinki (Finlanda), Bruxelles (Belgia), Paris (Franța).

Din anul 1965, devine cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București: mai întâi preparator, apoi asistent (1966), șef de lucrări (1977), conferențiar (1991) și profesor din 1993. 

Doctor în medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, București. 

În perioada 1992-2003, a fost șeful Clinicii de cardiologie a Institutului „C.C. Iliescu”. În prezent, este profesor de cardiologie, medic primar cardiolog și membru titular al Academiei de Științe Medicale. 

Din anul 1982 este membru în boardul Societății Române de Cardiologie (secretar și președinte 1990-1998), a organizat și condus nenumărate congrese și conferințe naționale de cardiologie. 

Este și membru titular sau corespondent în mai multe comitete, asociații și societăți profesionale internaționale:  Fellow al Societății Europene de Cardiologie. Membru Corespondent al Societății Franceze de Cardiologie, Membru al Asociației Americane de Cardiologie (AHA) – Grup de lucru HTA, Membru al Federației Mondiale de Cardiologie, Membru al Asociației Europene de Ecocardiografie, Membru al Societății Internaționale de Ultrasunete cardiovasculare, Membru al Societății Britanice de Ecocardiografie, Membru al Asociației Internaționale de Cardiologie de Limbă Franceză, Membru în Comitetul Științific al Congreselor Europeene de Cardiologie (1995, 1996, 1998, 2000, 2001). Membru în International Scientific and Advisary Board – la 5 Congrese Mondiale de Ecocardiografie (2000-2005).

A fost membru în Comisia Europeană pentru specialitatea cardiologie și membru în Comisia Europeană pentru acreditare în ecocardiografie. 

Este autorul a numeroase tratate și monografii de cardiologie (primul tratat de mecanofonocardiografie și ecocardiografie din țară) și 288 de lucrări științifice publicate, din care 81 cotate ISI. 

Visiting profesor în SUA timp de 3 luni, în anul 1993. În 1991-2004 este editorul coordonator al Revistei Române de Cardiologie, iar în perioada 2004-2015 redactorul șef al acesteia. Totodată, este membru în comitetele de redacție a mai multor reviste medicale din țară și străinătate. 

A fost distins cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Comandor, Premiul „Iuliu Hațieganu” al Academiei Române, premiul „C.C. Iliescu al Academiei de Științe Medicale” (2016) și Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.