Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ACTUALITATI IN PEDIATRIE (VOL. 1+2)

Stoc epuizat

Descriere

Afecțiunile prezentate sunt expuse up-to-date, beneficiind de informații ale unor aspecte de etio-patogenie, diagnostic diferențial, evoluție, complicații (uneori amenințătoare de viață), atitudine terapeutică.
Lucrarea beneficiază de aportul adus în ultimele decenii de cele patru revoluții în medicină modernă: genetică de tip clasic, imunologia, tehnologia imagistică și, în prezent, biologia moleculară (transplantul de celule stem, terapia genică și farmacogenomică), cunoscându-se faptul că nici o altă specialitate medicală nu a beneficiat mai mult ca pediatria de aceste progrese.
De asemenea, beneficiază de o iconografie demonstrativă (radiologică, hematologică, histopatologică, imagistică - ecografie transfontanelară, CT-scan, MRI), precum și de o serie de tabele, protocoale terapeutice -
toate completând valoarea lucrării. În acest mod, utilitatea acestei lucrări este evidentă, scopul final fiind un sprijin eficient în informarea pediatrilor și, în primul rând, al celor în plină formare profesională.

Valeriu POPESCU

Profesor Dr. Valeriu Popescu (nascut la 4 noiembrie 1924) este una dintre cele mai proeminente personalitati ale pediatriei romanesti. 

Prof. Dr. Valeriu Popescu s-a afirmat ca sef de scoala, fiind un demn continuator al Prof. Dr. Alfred Rusescu. In aceasta calitate a avut o contributie importanta la formarea de cadre de specialitate si de invatamant.


Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.