Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ALERGIILE REAGINICE - IMUNOTERAPIA SPECIFICA CU VACCINURI ALERGENICE

Arhiva

Descriere

Bolile alergice mediate, cunoscute ca boli reaginice sau atopice, înregistrează ca prezență și gravitate, o creștere notabilă pe plan mondial. Ele afectează mai mult de 1/5 din populația globului, fiind manifestate la orice vârstă, condiție socială, sau profesie.
Progresele tehnologice remarcabile din ultimele două decenii puse în slujba cercetării au modificat multe concepte referitoare la bolile alergice IgE mediate. Ele au revoluționat metodologia de investigație și au creat noi oportunități terapeutice.
Direcționarea cercetării către noi abordări terapeutice ale inflamației și bolilor alergice include și eforturile de repoziționare în schema terapeutică pentru individul alergic a unei metode vechi de aproape un secol numită inițial desensibilizare, apoi hiposensibilizare specifică, imunoterapie specifică cu alergen și azi, imunoterapie specifică cu vaccinuri alergenice. Imunoterapia specifică cu vaccinuri alergenice a fost definită ca o metodă de tratament etiologic și profilactic, constând în expunerea progresiv controlată la alergenul specific cu scopul obținerii toleranței la alergen.

Jeana Rodica RADU

Prof. Dr. Jeana Rodica Radu a fost medic specialist alergologie și imunologie, șeful Clinicii de Alergologie și Imunologie Clinică din cadrul Spitalului „Nicolae Malaxa“.

Din 1997 este șeful catedrei de Alergologie. Și-a adus contribuția la realizarea curriculei de specialitate, conform prevederilor normelor internaționale pentru ca viitorii alergologi și imunologi formați în România să aibă o pregatire similară cu cei din țările Comunității Europene.

Președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică și Președintele Comisiei de Specialitate a Colegiului Medicilor din România, pentru specialitatea Alergologie Clinică.

Membru al Academiei Europene și al Asociației Internaționale de Alergologie și Imunologie Clinică – Organizația Mondială a Alergiei.

Președinte de onoare în Comitetul Național al Fundației pentru Dezvoltarea Alergologiei și Imunologiei Clinice „Prof. dr. doc. Ervant Seropian“.

Autor și coautor a peste 300 de articole și cărți de specialitate.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.