Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ALGORITM DIAGNOSTIC SI TERAPEUTIC IN OBSTETRICA SI GINECOLOGIE

Arhiva

Descriere

Lucrarea abordează subiectele cel mai des întâlnite în practică. Sunt prezentate elemente clinice și paraclinice necesare diagnosticului și tratamentului. Elementele diagnostice sunt prezentate în secvențe logice, cu aprofundarea doar a celor care pun probleme speciale.
Scopul principal este dezvoltarea unui raționament diagnostic, și nu inșiruirea mecanică de indicații. De aceea, sunt discutate semnificațiile datelor de anamneză corelate cu cele paraclinice și se ajunge astfel la algoritmul cel mai eficient de diagnostic pentru fiecare dintre temele propuse.
Tratamentul, la rândul lui, este analizat și recomandat pornind de la mecanismele de suferință. În plus, sunt prezentate medicamentele cu denumirea completă și dozele recomandate pentru fiecare circumstanță clinică.
Algoritmul diagnostic si terapeutic în obstetrică și ginecologie se constituie astfel într-o lucrare de referință, fiind un instrument util în primul rând practicanților obstetricieni-ginecologi, dar și studenților și în special rezidenților în această specialitate.

Alexandru Florin ANCA

Dr. Alexandru Florin Anca este doctor in stiinte medicale si are peste 30 de ani de experienta. Ocupa postul de Conferențiar Universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si Seful Sectiei si Seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.