Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ALGORITM DIAGNOSTIC SI TERAPEUTIC IN PEDIATRIE - VOL I

Arhiva

Descriere

Profesor Dr. Valeriu Popescu (născut la 4 noiembrie 1924) este una dintre cele mai proeminente personalități ale pediatriei românești. După absolvirea în 1951 a Facultății de Pediatrie din București este preparator universitar la Clinica de Neurologie a Institutului de Neurologie al Academiei Române, perioadă în care are privilegiul de a lucra direct cu viitorul Acad. Prof. Dr. Vlad Voiculescu, care îi îndrumă orientarea ulterioară spre studiul afecțiunilor neurologice ale copilului.
În 1952 își începe activitatea în învățământul superior de pediatrie ca asistent universitar la Clinica de Pediatrie condusă de Prof. Dr. Alfred Rusescu.
Prof. Dr. Valeriu Popescu a parcurs treptele ierarhiei universitare: preparator, asistent, șef de lucrări, conferențiar universitar și profesor universitar din 1978, iar pe linie de asistență medicală: medic secundar, medic specialist, medic primar, medic primar șef de secție.

Lucrarea Algoritm diagnostic și terapeutic în Pediatrie (vol I și II) abordează un număr de 74 de entități semiologice și nozologice, repartizate în secțiuni: neonatologie, pneumologie, otorinolaringologie, cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, neurologie, hematologie, boli metabolice și endocrinice, oftalmologie, toxicologie.
Plecând de la faptul că la baza practicii medicale se află diagnosticul, că acesta este indispensabil în orice caz de boală, nu numai ca linie ostentativă a terapiei, ci și pentru stabilirea prognosticului, în lucrarea de față se insistă asupra raționamentului clinic în stabilirea diagnosticului și tratamentului în diferite afecțiuni pediatrice.
Această lucrare monumentală va fi, cu siguranță, cartea de căpătâi a Pediatriei romanești pentru următorii cel puțin 20 de ani. Sau până la ediția următoare a acestei lucrări.

Valeriu POPESCU

Profesor Dr. Valeriu Popescu (nascut la 4 noiembrie 1924) este una dintre cele mai proeminente personalitati ale pediatriei romanesti. 

Prof. Dr. Valeriu Popescu s-a afirmat ca sef de scoala, fiind un demn continuator al Prof. Dr. Alfred Rusescu. In aceasta calitate a avut o contributie importanta la formarea de cadre de specialitate si de invatamant.


Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.