Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Articole Cum iti pastrezi fortele cand totul merge rau

Cel ce are incredere in el insusi, castiga increderea celorlalti - Hasidic Saving

Se intampla sa ai o perioada nefasta, cand simti ca problemele se tin lant si parca nu se mai termina? Este normal. Viata are suisuri si coborasuri, insa depasirea obstacolelor depinde doar de tine, de modul in care te raportezi la ele si felul in care actionezi.

Iata cateva solutii care te vor ajuta sa iti recapeti fortele:

    1. Optimismul. Concentreaza-te pe lucrurile bune, incearca sa inveti ceva din orice situatie negativa, priveste fiecare provocare ca pe o oportunitate.  Poti imbunatati procese care ulterior iti vor schimba viata in bine. Nimic nu se intampla fara un motiv. Aminteste-ti ca marii savanti ai lumii au avut mai multe incercari nereusite pana au descoperit solutia potrivita care a schimbat ulterior omenirea.

    2. Prietenii. A cere ajutor poate fi uneori dificil, insa un prieten adevarat va fi incantat sa te ajute. Nu este nevoie sa te ingrijorezi ca nu ai multi prieteni....este mai bine sa ai putini prieteni, dar care sa iti fie alaturi la greu, decat sa ai o multime si sa te simti singur in momentele dificile.

    3. Recunostinta. Fii recunoscator pentru tot ceea esti si pentru oamenii buni pe care ii  ai langa tine. Ia o pauza, relaxeaza-te, respira adanc, implica-te in activitati care iti plac, inclusiv activitati sportive. Vei vedea ca lumea iti va parea altfel iar solutiile la probleme se vor contura mai bine. 

    4. Puterea de a alege. Indiferent de circumstante, ai puterea sa alegi in ce directie sa iti folosesti energia. Poti alege sa ramai o victima, sau poti gasi solutii la problemele tale, eliminand gandurile distructive si sa faci lucrurile mai eficient. Actiunile tale iti contureaza viitorul.

    5. Increderea in sine. Ceea ce crezi tu despre tine transmite in mare masura si celor din jurul tau. Lipsa increderii in sine determina un sentiment de indoiala, nesiguranta, incertitudine. Starea ta se reflecta ca o oglinda. Tu ce imagine transmiti in randul celorlalti?

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.