Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Biomembraneleunitate in diversitate

Număr pagini: 164 Format: 21 x 30 cm
Arhiva

Descriere

Mircea LEABU

Dr. Mircea Leabu, director adjunct și cercetător principal la Institutul Național „Victor Babeș“ din București, s-a format ca biolog celular la Institutul de biologie şi patologie celulară „Nicolae Simionescu” din Bucureşti, în perioada 1980-1991.

Doctor în medicină, specialitatea Biochimie medicală, cu formare postdoctorală în „Etica cercetării în medicina translaţională şi transplant”, UMF „Carol Davila”, Bucureşti.

Postdoctoral fellowship (începând cu anul 2003) la Robarts Research Institute, University of Western Ontario, Canada. Domeniul de activitate: mecanisme de control al morfologiei și motilității celulare prin intermediul integrinelor.

Cadru didactic (Medicină celulară şi moleculară) al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (1991-prezent).

Membru al Centrului de cercetare în etică aplicată, Facultatea de filosofie, Universitatea Bucureşti (2006-prezent), Coordonator grup de dezbateri în bioetică. 

Membru în Comitetul de bioetică al „International Federation of Medical and Biological Engineering”, începând cu anul 2013.

Deținător al premiului III (1974) al Concursului Naţional Ştiinţific „Traian Lalescu”, specialitatea chimie organică.

Activitatea de cercetare biomedicală, cercetare în bioetică şi etica cercetării importantă s-a concretizat prin  numeroarele comunicări și articole în reviste interne și internaţionale.

Membru în multe societăţi profesionale, printre care Societatea Română de Biologie Celulară [afiliată la European Life Scientist Organization (ELSO) și la International Federation for Cell Biology]  (membru fondator), Societatea Română de Biochimie și Biologie Moleculară (afiliată la FEBS și IUBMB), Societatea Română de Inginerie Medicală și Tehnologie Biologică (afiliată la IFMBE).

Marina Tamara NECHIFOR

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.