Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

CE RELAȚIE AI CU BANII?Din înțelepciunea financiară a lui Scrooge

Stoc epuizat

Descriere

A apela la un personaj de ficțiune precum Ebenezer Scrooge ar putea părea o încercare bizară în contextul înțelepciunii financiare.

Cu toate acestea, povestirea clasică a lui Dickens referitoare la modul în care Scrooge a depășit starea de nefericire și s-a transformat într-o persoană veselă, plină de compasiune și generozitate, reprezintă un model puternic, din care putem desprinde cu toții concluzii aplicabile în viața de zi cu zi.

Spre deosebire de celelalte cărți de planificare financiară, care se dovedesc a fi uneori prea greoaie, Ce relație ai cu banii? reprezintă "un efort inovator care combină terapia experimentală cu planificarea financiară" (după cum afirmă Wall Street Journal) și care vă va ajuta să înțelegeți relația pe care o aveți cu banii, factorii care au dus la atitudinea voastră față de bani reușind să efectuați schimbările necesare până nu e prea târziu.

Aplicând procesul pe care l-au folosit cu succes în relația cu propriii clienți, autorii vă vor arăta:

Cum să recunoașteți prejudecățile legate de bani, care vă pot prinde în cursă;
Cum să echilibrați relația dintre averea netă și propria valoare;
Cum să descoperiți scopurile și valorile autentice;
Cum să vă schimbați permanent comportamentul auto-distructiv legat de bani;

și, prin intermediul celor cinci principii ale prosperității financiare, cum să lăsați familiei o moștenire consistentă.

Ted KLONTZ

Adesea denumit "The People Whisperer", Ted KLONTZ este profesor asociat de practică și psihologie financiară la Universitatea Creighton, Director al Financial Psychology Institute® , consultant profesional pentru grupuri de management din domeniul divertismentului, speaker internațional, cercetător și autor a șase cărți.

Recunoscut ca un pionier în domeniul emergent al psihologiei financiare, Dr. Klontz se mândrește cu propria sa practică de consultanță privată, în Nashville.

Rick KAHLER

Rick Kahler este financial planner, speaker, editorialist și pionier în integrarea planificării financiare și a psihologiei. În 2009 BusinessWeek l-a numit unul dintre primii 15 cei mai experimentați planneri (planificatori) din țară. Lucrările și cercetările au fost prezentate și citate în zeci de publicații periodice și cărți, inclusiv Today`s NBC, ABC și Good Morning America, The Wall Street Journal, The New York Times, The Washington Post, SUA Today, revista Money, BusinessWeek și MarketWatch. Este co-autor a patru cărți revoluționare despre bani, planificare financiară și terapie: Facilitating Financial Health (NUCO 2008), Conscious Finance (FoxCraft 2007), The Financial Wisdom of Ebenezer Scrooge (HCI 2006) și Wired For Wealth (HCI) 2009).

Brad KLONTZ

Dr. Brad Klontz, Psy.D., CFP® este partener al Occidental Asset Management, LLC, co-founder la Your Mental Wealth ™ și la the Financial Psychology Institute.

Dr. Klontz este psiholog financiar și profesor asociat de practică în psihologie financiară și finanțe comportamentale la Associate Professor of Practice in Financial Psychology and Behavioral Finance at Creighton University Heider College of Business, a Fellow of the American Psychological Association, and a Former President of the Hawaii Psychological Association. A ajuta oamenii să-și îndeplinească obiectivele financiare și obiectivele personale este ceea ce îl motivează zilnic, sporind gradul de înțelegere a modului în care factorii psihologici influențează comportamentele financiare și stabilind practici bazate pe dovezi pentru îmbunătățirea sănătății financiare.

Dr. Klontz a fost co-autor pentru cinci cărți despre psihologia banilor:
• Financial Therapy: Theory, Research & Practice (Springer, 2014)
• Mind Over Money (Broadway Business, 2009)
• Wired for Wealth (HCI, 2008)
• The Financial Wisdom of Ebenezer Scrooge (HCI, 2005, 2008)
• Facilitating Financial Health: Tools for Financial Planners, Coaches, and Therapists (NUCO, 2008).

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.