Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

CEALALTĂ FAȚĂ A TIMPULUICum să-ți faci mai mult timp să-ți trăiești VIAȚA

Număr pagini: 240 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

Cartea lui Stephan Rechtschaffen este un seminar pe tema timpului.

Pe mine m-a împins la o prețioasă reverie asupra timpului vieții mele: cum îl imaginez, cum ii dau formă sau îl "schimb" în funcție de planurile mele, conștiente sau inconștiente, și cum sunt influențat de obiceiuri și de către societatea din jurul meu.

Acestea sunt reflecții utile, pentru că timpul, după cum demonstrează atât de clar cartea lui Stephan, este o fereastră primară deschisă spre existență, un caleidoscop prin care pot fi zărite emoțiile, sensurile și valorile unei vieți.

Citind cuvintele lui Stephan, am observat cât de des propria mea viață urmează direcțiile trasate de o societate cu un ritm alert. Îmi descopăr zilele pline de treburi pe care nu eu le-am generat, de termene care nu sunt nici pe departe atât de importante precum reiese din mesajele pe care le primesc în legătură cu ele, de proiecte cu care merită sau nu să-mi "cheltuiesc timpul".

Poate că cea mai periculoasă caracteristică a noțiunilor moderne despre timp este distanțarea acestuia de natură. Ne luăm în grabă masa de prânz pentru că minutarul aleargă, în loc să mâncăm încet, în ritmul soarelui care urcă pe cer. Ne structurăm zilele de lucru după un program de-la-nouă-la-cinci deja tradițional, în loc să urmăm ritmurile lunii sau propriul nostru bioritm.

Cealaltă față a timpului este modul în care noi umplem timpul cu seva personală, subiectivă a vieții noastre.

Această carte este profund filozofică iar miza ei este de a ne învăța cum să trăim în prezent, făcându-ne conștienți că singura formă palpabilă a timpului este prezentul. Felul în care înțelegem completitudinea clipei prezente, felul în care știm să-i descoperim miracolul irepetabil ne transformă pe noi, indivizii sociali, în noi înșine, cei adevărați.

Eu nu sunt ora aceasta alunecând abrupt de-a lungul căreia mă vezi cum alerg.(Rainer Maria Rilke)

Stephan RECHTSCHAFFEN

Stephan Rechtschaffen, MD, autor al Timeshifting, este cofondatorul Institutului Omega și creatorul și directorul Blue Spirit Costa Rica din Nosara. El preda Manifest Your Vision de mai bine de 20 de ani și se consultă în mod regulat cu centre, organizații și companii din acest domeniu emergent. Timp de zeci de ani a fost implicat în dezvoltarea comunităților care modelează dimensiunile durabile și spirituale ale trăirii unui stil de viață sănătos și autentic.

Rechtschaffen este, de asemenea, un medic holistic recunoscut pe scară largă, și ține prelegeri despre sănătate, sănătate, nutriție, longevitate și timp. Este coautor de Vitality and Wellness și autor al Timeshifting, o carte care se concentrează pe relația fiecăruia cu timpul și stresul, surprinse în mijlocul ritmului accelerat al vieții moderne.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.