Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

CORTICOTERAPIA IN NEUROLOGIE

Arhiva

Descriere

La peste 50 de ani dupa introducerea in practica medicala a corticoterapiei, glucocorticoizii sunt astazi indispensabili in numeroase domenii terapeutice.
In domeniul neurologiei nu putem apela intotdeauna la regulile de consens, nici, din pacate, la medicina bazata pe dovezi; suntem obligati de unul sau mai multe din mecanismele bolii - cu aparitie episodica sau neasteptata - sa eliminam cat mai rapid din evolutia unei boli neurologice edemul sau inflamatia, de exemplu, cu ajutorul corticoterapiei, pe o perioada limitata de timp.
Lucrarea de fata abordeaza principalele afectiuni neurologice in care se utilizeaza corticoterapia la ora actuala, atragand atentia asupra importantei din ce in ce mai mari pe care o capata utilizarea metilprednisolonului in doze mari, cel putin in scleroza in placi.

Constantin POPA

Prof. Dr. Constantin Popa predă neurologia la Facultatea de Medicină din București, fiind membru titular al Academiei Române. Este șeful Clinicii de Neurologie din cadrul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare și Președintele Asociației Naționale Române de AVC.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.