Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

CUM SĂ COMUNICI CU FETELE ADOLESCENTEGhid_de_supravietzuire_pentru_parintzi

Stoc epuizat

Descriere

Un părinte bun face cât o mie de profesori. Dintre toate persoanele cu care vine în contact, părinții influențează cel mai mult viața copilului.

Cea mai mare responsabilitate a acestora este aceea de a educa și de a forma copii care, la rândul lor, să știe să crească și să educe copii capabili de a deveni părinți.
Viața alături de o fată de 14 ani poate fi comparată cu "lupta cu o caracatița". Spre deosebire de băieți, care tind să nu vorbească foarte mult cu părinții, majoritatea fetelor adolescente furnizează o cantitate aproape excesivă de informații despre viața lor de toate zilele.

Folosind cuvintele părinților unei fiice și ai unui fiu adolescent: "Când fiul nostru are o problemă, trebuie să smulgem cu cleștele detaliile de la el, în schimb, când este vorba despre fiica noastră, totul devine o melodramă în patru acte, care nu se mai termină.".

Limbajul fetelor, ca și comportamentul lor, scot la iveală nenumărate indicii despre viața lor interioară. Dacă părinții nu descifrează aceste semnale, se poate ajunge la lipsa totală a comunicării.

Pentru a ghida creșterea fetelor pe parcursul perioadei sinuoase a adolescenței, părinții trebuie să facă față unor probleme complexe, cum ar fi sursele vulnerabilității emoționale a fetelor, manipularea socială, impactul dăunător al portretului frumuseții conturat agresiv de mijloacele media - ca fiind elementul definitoriu al valorii personale, factorii care influențează încrederea în sine a fetelor și impactul prieteniilor și al presiunii exercitate de partener.

Cum să comunici cu fetele adolescente ofera tehnici inovatoare cu ajutorul cărora se pot depăși aceste dificultăți, comunicând eficient.

Susan Morris SHAFFER

Susan Morris Shaffer și Linda Perlman Gordon sunt coautoarele revistei Why Boys’s Not Talk; Why Girls Talk; and Mom, Can I Move Back In with You?

Susan Morris Shaffer a fost educatoare și specialist-promotor al egalității între sexe  mai bine de 35 de ani. În prezent este directorul executiv al Maryland State Parental Information and Resource Center.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.