Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ECOGRAFIA IN OBSTETRICA

Arhiva

Descriere

Dimitrie PELINESCU-ONCIUL

Prof. dr. Dimitrie Pelinescu-Onciul este medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe Medicale, prof. universitar la UMF „Carol Davila“. A fost șef de clinică la Spitalul Filantropia și, pentru scurt timp, directorul acestuia. A mai lucrat la Spitalul Brâncovenesc și la Spitalul Titan din București.

Cu competețe și supraspecializări în Ultrasonografie obstetricală și ginecologică, Oncologie ginecologică, Endoscopie ginecologică, Medicină materno-fetală, Colposcopie, Planing familial. A introdus pentru prima oară în România supraspecializarea în medicina materno-fetală.

Președinte de onoare fondator al Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, Președinte al Asociației Române de Medicină Perinatală în perioada 2006-2008.

Membru a numeroase societăți științifice românești și străine, printre care: Comitetul Director al Societății Române de Ultrasunete în Medicină și Biologie (2000-2010), Coordonator național al învațământului de Ultrasonografie obstetricală și ginecologică și Medicină materno-fetală 1998-2012, Lector acreditat Ian Donald Interuniversitary School of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, Lector acreditat VISUS (Vienna International School of Ultrasound).

Are o bogată activitate științifică, având 152 de lucrări publicate ca prim sau co-autor, 169 comunicări la congrese naționale sau internaționale, invited speaker la 48 congrese naționale sau internaționale, autor sau co-autor la 8 tratate de Obstetrică și Ginecologie și Ultrasonografie obstetricală și ginecologică, co-autor la un Tratat de Chirurgie generală, autor sau co-autor la 3 cursuri pentru studenți publicate.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.