Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Esentialul in CARDIOLOGIA PEDIATRICA

19500 lei

Descriere

Prefaţă:

Cardiologia pediatrică s-a dezvoltat mult în ţara noastră în ultimii ani.

Unul dintre motive este că bolile cardiace la copil sunt aproape complet diferite de cele ale adultului. Medicul care le îngrijeşte trebuie să fie şi pediatru, şi cardiolog, adeseori şi cardiolog intervenţionist şi în strânsă legătură şi colaborare cu un chirurg cardiovascular pediatru.

Sesizând aceată complexitate, autorităţile au înfiinţat începând din 2017 ca specialitate distinctă Cardiologia Pediatrică, cu ramură de rezidenţiat, prin care tinerii medici trebuie să parcurgă două sau trei dintre ramurile atât de complexe de pediatrie şi cardiologie împreună.

Cartea de faţă îşi propune să adune cunoştinţele amintite într-un singur volum. Acesta este necesar pediatrului în general, cardiologului pediatru, medicului urgentist, dar şi neonatologului şi medicului de familie, care, de cele mai multe ori, sunt primii care trebuie să recunoască această patologie.

Diagnosticul acestor boli complexe şi, mai ales, posibilităţile reale de tratament, nu doar medical, ci şi intervenţional sau chirurgical s-au dezvoltat mult în România şi toate acestea trebuie cunoscute de un număr mare de medici. Cei care lucrează în domeniu trebuie să aprofundeze în fiecare an noi şi noi date medicale, diagnostice şi de tratament. Tocmai de aceea numărul de autori ai cărţii de faţă este impresionant. Sunt 61 de medici din ţară, dar şi din centre din alte ţări care colaborează susţinut cu medicii români.

Mulţumim cu căldură colaboratorilor coautori la această carte. Ei s-au aflat în permanentă luptă cu cazuri complicate, cu copiii adeseori în stare gravă şi cu timpul dedicat meseriei, totdeauna prea scurt.

Sperăm ca această carte să fie de folos acestui mare număr de medici şi, mai ales, acestui foarte mare număr de copii care astăzi pot fi salvaţi şi vindecaţi.

Eliza Cinteză
Alin Nicolescu

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2023 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.