Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ESENȚIALUL ÎN OBSTETRICĂ

Arhiva

Descriere

Esențialul în obstetrică, lucrare editată de un colectiv de autori condus de Prof. Dr. Dimitrie Nanu, Prof. Dr. Bogdan Marinescu și Prof. Dr. Dumitru Matei, se adresează studenților și medicilor rezidenți, punând în discuție probleme legate de:
- Ontogeneza, placentația și reproducerea asistată;
- Modificările generale în sarcină;
- Consultația prenatală și diagnosticul de sarcină;
- Mecanismul nașterii;
- Hemoragiile din sarcină;
- Bolile asociate sarcinii;
- Medicația și vaccinările în sarcină;
- Incompatibilitatea în sistemul Rh;
- Lăuzia etc.
De asemenea, este esențială pentru medicina de familie, lucrarea conținând capitole speciale care pun în valoare rolul pe care îl are medicul de familie în monitorizarea gravidei.

Dimitrie NANU

Prof. Dr. Dimitrie NANU este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea obstetrică-ginecologie, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei de Obstetrică şi Ginecologie infantilă şi Asistenţa adolescentului.

A primit numeroase distincţii şi diplome de excelenţă pentru întreaga activitate profesională ca medic şi ca profesor la UMF „Carol Davila“ din Bucureşti. Este autor şi coautor al multor tratate de obstetrică şi ginecologie şi al numeroaselor articole ştiinţifice în ţară şi străinătate.

Bogdan MARINESCU

Acad. Prof. Dr. Bogdan MARINESCU este doctor în ştiințe medicale, medic primar obstetrică-ginecologie. Autor şi coautor la peste 200 lucrări comunicate (congrese, simpozioane) şi publicate în reviste de specialitate şi la tratate, monografii, manuale.

Cadru universitar UMF „Carol Davila“, Bucureşti. Preşedinte al Consiliului Naţional al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.