Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ESENȚIALUL ÎN OBSTETRICĂEdiția a 2-a

Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea este editată de un colectiv de autori condus de Prof. Dr. Dimitrie Nanu, Prof. Dr. Bogdan Marinescu și Prof. Dr. Dumitru Matei şi se adresează studenților și medicilor rezidenți, punând în discuție probleme legate de:
- Ontogeneza, placentația și reproducerea asistată;
- Modificările generale în sarcină;
- Consultația prenatală și diagnosticul de sarcină;
- Mecanismul nașterii;
- Hemoragiile din sarcină;
- Bolile asociate sarcinii;
- Medicația și vaccinările în sarcină;
- Incompatibilitatea în sistemul Rh;
- Lăuzia etc.
De asemenea, este esențială pentru medicina de familie, lucrarea conținând capitole speciale care pun în valoare rolul pe care îl are medicul de familie în monitorizarea gravidei.

Faţă de prima ediţie, ediţia a II-a conţine, pe lângă actulalizarea cuprinsului iniţial, capitole speciale legate de patologia anexelor fetale, operaţia cezariană,RMN ca importanţă şi utilitate în obstetrică şi ginecologie, dar şi implicaţii psihosomatice în obstetrică şi date despre mortalitatea maternă în România.

Lucrarea a fost realizată de un Colectiv de Autori [ click ]

Cuprinsul detaliat al tratatului [ click ]

Dimitrie NANU

Prof. Dr. Dimitrie NANU este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea obstetrică-ginecologie, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei de Obstetrică şi Ginecologie infantilă şi Asistenţa adolescentului.

A primit numeroase distincţii şi diplome de excelenţă pentru întreaga activitate profesională ca medic şi ca profesor la UMF „Carol Davila“ din Bucureşti. Este autor şi coautor al multor tratate de obstetrică şi ginecologie şi al numeroaselor articole ştiinţifice în ţară şi străinătate.

Bogdan MARINESCU

Acad. Prof. Dr. Bogdan MARINESCU este doctor în ştiințe medicale, medic primar obstetrică-ginecologie. Autor şi coautor la peste 200 lucrări comunicate (congrese, simpozioane) şi publicate în reviste de specialitate şi la tratate, monografii, manuale.

Cadru universitar UMF „Carol Davila“, Bucureşti. Preşedinte al Consiliului Naţional al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2023 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.