Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

GERIATRIE PRACTICA

Arhiva

Descriere

"Varstnicii reprezinta un segment important din populatia totala, in lumea intreaga, inclusiv in tara noastra.
Este stiut pe de alta parte, ca batranii au o fragilitate imunologica, metabolica, circulatorie, osoasa, etc. mai accentuata decat tinerii si adultii, ceea ce explica incarcatura lor polipatologica cu boli cronice pe care se suprapun si numeroase afectiuni acute.
Din cele constatate de mine, rezulta ca medicii din Romania au nevoie de un manual sau indreptar de geriatrie, orientat in special spre aspectele practice si, mai putin, spre cele teoretice.
Sunt convins ca aceasta lucrare va fi de un real folos pentru medicii ce trateza persoane varstnice. De asemenea, sper sa contribuie la o reconsiderare a pozitiei marginale acordata geriatriei in tara noastra.
Ea este si rezultatul dorintei mele de a nu pastra numai pentru mine, ci de a da si altora cunostiintele acumulate in cursul unei vieti dedicate medicinei in general si geriatriei in mod special." Autorul

Constantin BALACEANU STOLNICI

Este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.