Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Indreptar de vaccinare in cabinetul medicului de familie

7500 lei

Descriere

Aceasta carte a fost realizata de un colectiv de autori :[click]

Medicina bazată pe dovezi şi cercetarea medicală subliniază rolul protectiv al vaccinării. Profesioniștii în sănătate, indiferent de specialitate, indiferent de aria geografică de origine, fac un front comun în a reitera nevoia de educație a populației, în favoarea PREVENȚIEI.

În acest curent, se înscrie și Îndreptarul de vaccinare în cabinetul medicului de familie, menit să fie un ghid la îndemână oricărui medic din țară sau din afara țării, cu informație actualizată la nivelul anului 2018. Cartea se dorește a fi un ajutor destinat tuturor medicilor implicați în actul vaccinal, fiind rodul muncii unei echipe de medici de familie ce își desfășoară activitatea în mai multe zone ale României, fiind confruntați în practica lor cu aceleași provocări cărora trebuie să le facă faţă zi de zi toţi medicii de familie români – refuz vaccinal, părinți care se informează din surse neprofesioniste (care au preluat informații neverificate științific și în a căror decizie de a nu-și vaccina copilul stau tocmai aceste informații cu atât mai periculoase cu cât sunt mai lipsite de temei), birocrație dusă la extrem, migrația forței de muncă (părinţi însoțiți sau nu de copiii lor).

Între valorile morale ale vocației de medic, pentru care fiecare dintre colegi s-a pregătit mai mult de 30 de ani, realitățile cotidiene și provocarea generată de grija față de sănătatea celor care reprezintă viitoarea generație, rămâne un singur mod de a „lupta“ – prin implicarea în susținerea adevărului științific, asumarea responsabilității de a depune eforturi susținute pentru a genera în jurul nostru o lume mai bună și mai sănătoasă. Singura modalitate reală, cuantificabilă, de a implementa o schimbare în bine în jurul nostru rămâne Educația.

Cartea, prin conținut, prezentare, accesibilitatea informației științifice, aspectele practice legate de derularea actului vaccinal, propunerile pentru optimizarea comunicării între medic şi pacient, între eșaloanele sistemului medical – rămâne un exemplu că lucrurile pot evolua în direcția necesară și mai ales dorită, cea a reducerii poverii sociale a bolilor infecțioase severe, cu risc letal, prevenibile prin vaccinare, cu condiția respectării unui principiu elementar: decizia informată a fiecărui membru responsabil al comunității în care trăim.

Pentru Cuprins: [ click ]

Valeria HERDEA

Dr. Valeria Herdea este medic primar medicină de familie, atestat comunicare în domeniul medical, instructor formator şi preşedintele AREPFM (Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie).

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.