Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

INDREPTAR PRACTIC DE MEDICINA DE FAMILIE - EDITIA A 4-A

Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea „Îndreptar practic de medicină de familie“ a fost concepută de un colectiv redacțional cu vastă experiență profesională pentru a veni în întâmpinarea studenţilor şi rezidenţilor de medicină de familie care fac stagiul practic la cabinetele medicale, în cadrul modulului de medicină de familie.
Conţinutul lucrării corespunde baremului de cunoştinţe practice obligatorii care trebuie însuşite de studenţii şi rezidenţii în stagiul de medicină de familie, cuprinde informații medicale actualizate și răspunsuri la probleme specifice ale practicii medicului de familie. De asemenea, pe lângă modelul de prezentare de caz, au fost concepute din experiența practică prezentările cazurilor unor pacienți, respectând modelul menționat, care să vină în sprijinul pregătirii viitorilor specialiști în medicina de familie.
În această ediție, pe lângă actualizările capitolelor, am introdus un capitol referitor la noile cerce­tări privind influențele factorilor de mediu asupra apariției bolilor cronice prin modificări epigenetice, fenomene ce se produc încă din perioada preconceptuală.
Am considerat utilă reeditarea acestui material pentru a repre­zenta un suport minimal, actualizat, de pregătire coerentă a studenţilor, rezidenţilor şi a altor categorii de medici, accesibil tuturor, în efortul de pregătire în domeniul medicinei de familie.
Sperăm ca lucrarea „Îndreptar practic de medicină de familie“ – ediția a 4-a, să constituie un instrument de lucru pentru orice medic practician, prin urmare ar trebui să nu lipsească de la niciun cabinet de medicină de familie.

Dumitru MATEI

Prof. Dr. Dumitru Matei a fost şeful clinicii Pediatrie din Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din București şi şef de disciplină MF, Departamentul V, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila", Bucureşti. Autor si coautor a 16 carti publicate, a 181 studii comunicate la congrese nationale si internationale, Prof. Dr. Dumitru Matei a fost membru activ al mai multor societăți medicale si președintele Societății Academice de Medicina Familiei și al comisiei de resort a Ministerului Sănătății.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.