Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Insuficienta cardiaca

Arhiva

Descriere

Eduard APETREI

Prof. Dr. Eduard Apetrei este medic primar cardiolog în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. CC. Iliescu“, din București. 

A urmat stagii de specializare în țară și străinătate: Helsinki (Finlanda), Bruxelles (Belgia), Paris (Franța).

Din anul 1965, devine cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București: mai întâi preparator, apoi asistent (1966), șef de lucrări (1977), conferențiar (1991) și profesor din 1993. 

Doctor în medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, București. 

În perioada 1992-2003, a fost șeful Clinicii de cardiologie a Institutului „C.C. Iliescu”. În prezent, este profesor de cardiologie, medic primar cardiolog și membru titular al Academiei de Științe Medicale. 

Din anul 1982 este membru în boardul Societății Române de Cardiologie (secretar și președinte 1990-1998), a organizat și condus nenumărate congrese și conferințe naționale de cardiologie. 

Este și membru titular sau corespondent în mai multe comitete, asociații și societăți profesionale internaționale:  Fellow al Societății Europene de Cardiologie. Membru Corespondent al Societății Franceze de Cardiologie, Membru al Asociației Americane de Cardiologie (AHA) – Grup de lucru HTA, Membru al Federației Mondiale de Cardiologie, Membru al Asociației Europene de Ecocardiografie, Membru al Societății Internaționale de Ultrasunete cardiovasculare, Membru al Societății Britanice de Ecocardiografie, Membru al Asociației Internaționale de Cardiologie de Limbă Franceză, Membru în Comitetul Științific al Congreselor Europeene de Cardiologie (1995, 1996, 1998, 2000, 2001). Membru în International Scientific and Advisary Board – la 5 Congrese Mondiale de Ecocardiografie (2000-2005).

A fost membru în Comisia Europeană pentru specialitatea cardiologie și membru în Comisia Europeană pentru acreditare în ecocardiografie. 

Este autorul a numeroase tratate și monografii de cardiologie (primul tratat de mecanofonocardiografie și ecocardiografie din țară) și 288 de lucrări științifice publicate, din care 81 cotate ISI. 

Visiting profesor în SUA timp de 3 luni, în anul 1993. În 1991-2004 este editorul coordonator al Revistei Române de Cardiologie, iar în perioada 2004-2015 redactorul șef al acesteia. Totodată, este membru în comitetele de redacție a mai multor reviste medicale din țară și străinătate. 

A fost distins cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Comandor, Premiul „Iuliu Hațieganu” al Academiei Române, premiul „C.C. Iliescu al Academiei de Științe Medicale” (2016) și Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Cezar MACARIE

Prof. Dr. Cezar Macarie este medic primar cardiolog, Șef al Secției Cardiologie I, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu“, din București.

A urmat cursuri de pregătire profesională în Cardiologie și Managementul Spitalelor în Austria, Franța, Belgia, precum și cursuri de perfecţionare în Administraţie Sanitară Charleroy, Belgia.

În 1991 obține diploma de Director de Spital la Şcoala Naţională de Administraţie Sanitară din Rennes, Franţa.

A beneficiat de două burse Acute Cardiac Care (Munster, Germania).

Șef al unității de coronarie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, apoi Director al Spitalului Clinic Fundeni în perioada 1992-1994.

Secretar de Stat la Ministerul Sănătății în perioada ianuarie-septembrie 2001.

Doctor în medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Bucureşti.

Este membru al Academiei de Medicină din România, al Societății Române de Cardiologie, Societății Europene de Cardiologie, Colegiului American de Cardiologie, Asociației Inimii Americane, Societății Americane de Insuficiență Cardiacă și al Societății Internaționale de Medicină și Farmacie Militară.

Autor a 14 monografii, tratate, cărți publicate și a peste 320 articole și studii clinice publicate în reviste de specialitate românești și internaționale. 

Laureat al premiului „Victor Babeș“ al Academiei Române.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.