Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Lideri cu viziune10 întrebări pentru a-ți concentra eforturile acolo unde trebuie a avea o echipă plină de energie și a-ți optimiza și dezvolta afacerea

3900 lei

Descriere

„Viziunea este un ingredient esențial pentru un leadership de succes. Nu există altă variantă. În lipsa ei, influența scade văzând cu ochii. Acest lucru este valabil în mod deosebit în sfera afacerilor. Dacă tu, ca lider, nu ai o imagine clară a destinației în care vrei să îți duci compania în următorii trei sau cinci ani, atunci nu ai cum să îți inspiri nici oamenii. „Liderii creează lucruri care nu au existat până la ei“, spunea Seth Godin. „Și reușesc asta oferind tribului o viziune a unui lucru care s-ar putea întâmpla și care nu s-a materializat (încă)“.

Iată principala diferență între lideri și manageri. Întrebat de către cei de la Harvard Business Review prin ce anume este caracterizat un bun manager, Jack Welch, legendarul președinte și CEO al General Electric, a răspuns oferind o clarificare crucială: „Prefer sintagma lider de business“, a declarat el. „Liderii buni în afaceri creează o viziune, o formulează clar, și-o asumă cu pasiune și muncesc neîncetat să o implementeze“. (...)

Liderii inspiră și motivează, în timp ce managerii mențin procedurile și gestionează totul. Liderii își asumă riscuri, în timp ce managerii le controlează. Liderii se concentrează asupra proiectelor pe termen lung, în timp ce managerii urmăresc proiectele și obiectivele pe termen scurt. „Managerul este tipul clasic de bun soldat“, așa cum spunea Warren Bennis, autorul unor studii de pionierat în domeniul leadershipului. În schimb, „liderul este propria bază“.

MICHAEL HYATT

Michael HYATT

MICHAEL HYATT este fondator și CEO al companiei Michael Hyatt & Co., care ajută liderii să obțină acel nivel de concentrare care să le permită să câștige atât pe plan profesional, cât și personal. Fost președinte și CEO al Thomas Nelson Publishers, Michael este și cel care a creat produsul Full Focus Planner și autorul mai multor cărți incluse în topul bestsellerurilor din New York Times, Wall Street Journal și USA Today, printre care se numără și Free to Focus, Your Best Year Ever, Living Forward și Platform. Activitatea lui a fost redată în articole publicate în Wall Street Journal, Forbes, Inc., Fast Company, Businessweek, Entrepreneur, dar și altele. Michael este căsătorit cu soţia lui, Gail, de mai bine de patruzeci de ani. Cei doi au cinci fete, trei nepoți și nouă strănepoți și locuiesc în împrejurimile orașului Nashville din Tennessee.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.