Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

MATRIXȘtiință, filozofie și religie

Stoc epuizat

Descriere

Această examinare din mai multe puncte de vedere a filmului The Matrix te provoacă intelectual prin modul în care sunt analizate realizările tehnologice, simbolismul religios și dilemele filozofice.

Cartea este o sumă de eseuri ale unor oameni de știință renumiți, specialiști, filozofi, oameni de litere, autori de science-fiction și comentatori sociali, ale căror perspective asupra subiectelor din film sunt deopotrivă atrăgătoare și provocatoare. Sunt explorate într-o manieră accesibilă cititorului nespecialist subiecte cum ar fi viitorul inteligenței artificiale și realitatea virtuală.

Vei regăsi atât simbolismul ascuns în "The Matrix", cât și anumite "scăpări" care nu își au fundament tehnic sau științific. Subiectele cele mai incitante sunt: "Prezența lui Dumnezeu în Matrix", "A avut Cypher dreptate? De ce stăm în matricea noastră" și "Paradoxul realității în The Matrix". Toate aceste aspecte fascinante, ca și multe altele, sunt prezentate într-o formă extrem de inteligentă, fără a fi câtuși de puțin academică.

Glenn YEFFETH

Glenn Yeffeth este editorul BenBella Books. Timp de 15 ani, Glenn a fost un strateg corporatist și marketer care a condus companii în Chicago, Londra și Dallas. În 2001, Glenn a format BenBella Books (numit după copiii lui Glenn Benjamin și Isabella) pentru a combina dragostea pentru cărți cu pasiunea sa pentru marketing. Glenn are un MBA în marketing și finanțe de la Universitatea din Chicago și o diplomă în istorie la Oberlin College. Mai multe despre Glenn puteți găsi pe LinkedIn.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.