Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Autori George LUCAS

George Lucas este scriitor, producător și regizor arhicunoscut pentru crearea francizelor filmului Star Wars și Indiana Jones.

A studiat cinematografia la Universitatea din South Carolina și i-a atras atenția lui Francis Ford Coppola, cel care, de altfel, l-a și ajutat să intre în lumea filmului. Lucas este faimos pentru scenariul și regia Star Wars și crearea seriei Indiana Jones, precum și pentru fondarea companiei de efecte speciale Industrial Light & Magic. Celebrul regizor, scriitor și producător George Lucas s-a născut pe 14 mai 1944, în Modesto, California. Părinții lui Lucas au vândut articole de birotică și papetărie cu amănuntul și dețineau o fermă de nuci în California. Experiențele sale crescând în suburbia adormită Modesto și pasiunea sa timpurie pentru mașini și curse auto îi vor servi, în cele din urmă, drept inspirație pentru American Graffiti (1973).

Înainte ca tânărul Lucas să devină obsedat de camera foto, dorea să fie șofer de mașină de curse, dar un accident aproape fatal cu Fiat-ul său, cu doar câteva zile înainte de absolvirea liceului, l-a făcut să se răzgândească repede. La sfatul unui prieten, s-a transferat la școala de film a Universității din California de Sud. Acolo, a produs un scurt metraj de sci-fi futurist numit Electronic Labyrinth: THX 1138 4EB și astfel a obținut un loc sub aripa lui Francis Ford Coppola, care s-a interesat activ în a-l provoca pe acest nou talent cinematografic. Coppola i-a convins pe Warner Brothers să facă o versiune a lungmetrajului filmului și, deși câțiva critici au recunoscut o oarecare profunzime filosofică în spatele întregii magii tehnice, THX 1138 (reintitulat) nu s-a bucurat de un succes teribil la lansarea sa, în 1971. Pe lângă faptul că este cineast, Lucas s-a dedicate îmbunătățirii educației prin intermediul Fundației Educaționale George Lucas. Misiunea fundației este una profund personală pentru Lucas, care a petrecut mulți ani ca tată unic cu fiica sa adoptivă, Amanda, după divorțul de editorul de film Marcia (Griffin) Lucas, în 1983. În urma despărțirii lor, Lucas a mai adoptat încă doi copii, Katie și Jett.

Cărți publicate:

RĂZBOIUL STELELOR George LUCAS

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.