Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Microbiologie

Număr pagini: 276 Format: 17 x 24 cm
Arhiva

Descriere

Lucrarea de fata reprezinta o noutate in cadrul literaturii medicale romanesti din punctul de vedere al conceptiei si realizarii acesteia. Prezentarea schematizata a materialului ofera cititorului un ajutor important in intelegerea si fixarea notiunilor. Mentionam ca acest sistem de redactare este deja utilizat in vestul Europei si in Statele Unite, cu rezultate excelente.
Manualul are la baza cursul sustinut in cadrul disciplinei de Microbiologie, adresandu-se in primul rand studentilor anului al II-lea, fiind un instrument util in pregatirea examenelor. Manualul este insa util tuturor studentilor, internilor si secundarilor, ca un mijloc de recapitulare si verificare.
Lucrarea este conceputa sub forma a patru parti: Microbiologie Generala, Imunologie, Bacteriologie si Microbiologie Clinica. Scopul urmarit este de a oferi viitorilor medici, indiferent de specialitatea pe care o vor urma, cunostintele esentiale care sa le permita o orientare rapida si corecta intr-un diagnostic de laborator.
Partea a patra a lucrarii este destinata studentilor "anilor clinici", internilor si secundarilor, descriind cateva dintre realitatile clinice curente in care este implicata bacteriologia.

Lucia DEBELEAC

S-a născut în Ucraina. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti (1960). Doctor în medicină (1974). Profesor universitar la UMF Bucureşti.

Membră a Societăţii Române de Microbiologie şi a Asociaţiei Româno-Americane de Medicină de Laborator

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.