Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Muzeul Cantacuzino

Număr pagini: 130 Format: 17 x 24 cm
Arhiva

Descriere

Cartea este un omagiu adus Prof. Dr. Ion Cantacuzino, personalitate de excepție. Fondatorul Școlii românești de imunologie și patologie experimentală, om de cultură, savant recunoscut mondial. Membru al Academiei Române, Șef al Serviciului Sanitar al Armatei Române, a fost semnatar, alături de Nicolae Titulescu, al Tratatului de la Trianon.

Lucrarea ilustrează o parte importantă de istorie medicală, dar și bucuria prof. Ion Cantacuzino de a împărtășii știința pe care a dobândit-o și de a deștepta în tineri dorința de cunoștere și de adâncire a cunoștințelor.

Numeroase fotografii surprind interiorul Muzeului, aflat în incinta Institutului Cantacuzino, institut care poartă cu onoare numele savantului. Pot fi văzute obiecte din laboratorul profesorului, colecții de medalii, volume omagiale, fotografii care îl înfățișează pe Profesor în mijlocul colaboratorilor, dar și în inspecție pe front sau în spitalele de campanie.

Sunt prezentate copii după documente și scrisori oficiale (ex. Teza de doctora; corespondența cu dr. Calmette privind publicarea lucrării profesorului Cantacuzino despre BCG; Scrisoarea Academiei de Ştiinţe Medicale din Paris din 14 martie 1932 privind numirea Prof. Dr. Ion Cantacuzino ca membru corespondent), diplome, extrase din lucrări științifice, jurnale de campanii antiepidemice (ex. Campania din 1913, al III-lea război balcanic).

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.