Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

PROTOCOALE DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT IN PEDIATRIE - 2014

Arhiva

Descriere

Ideea elaborarii unor protocoale nationale de diagnostic si tratament in pediatrie apartine Societatii Romane de Pediatrie. Aceste protocoale se adreseaza medicilor specialisti de pediatrie generala si medicilor de familie care ingrijesc copii. Acest volum se afla la a treia editie si au fost incluse noi protocoale sau completate si revazute cele din primul volum.

Ghidurile si protocoalele au devenit o necesitate din cel putin trei motive: datorita variabilitatii in ingrijirea medicala acordata de diferiti medici practicieni intr-o anumita situatie; intrucat se folosesc frecvent metode si tehnici de ingrijire inadecvate; din ratiuni economice, in scopul ameliorarii raportului eficienta/pret de cost pentru diferite metode de diagnostic si tratament.

Mircea Victor NANULESCU

Mircea Victor NANULESCU (n. 14 august 1940). „O personalitate de excepţie a pediatriei româneşti, un Om şi un medic deosebit, dedicat profesiei şi pacienţilor săi“ (Sorin Man, Revista Română de Pediatrie nr.1/2020), unul dintre dascălii eminenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca. Motto-ul care i-a călăuzit întreaga activitate medicală a fost cel aparţinând profesorului Iuliu Haţieganu, întemeietorul şcolii medicale clujene: „Medicina este ştiinţă şi conştiinţă“.

Între 1991 şi 2005, a fost şeful Clinicii Pediatrie III Cluj-Napoca. În 1998, a înfiinţat Colegiul de Asistenţi Medicali din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca, al cărui director a fost până în 2005.

A fost preşedintele Secției de Pneumologie Pediatrică a Societăţii Române de Pneumologie între anii 2003 şi 2010 și vicepreşedinte al Societăţii Române de Pediatrie, în perioada 2010 – 2014.

Prof. Dr. Mircea Victor Nanulescu a fost, alături de Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu şi Prof. Dr. Adrian Georgescu, unul dintre cofondatorii Conferinţei Naţionale de Pediatrie „Ghiduri şi protocoale în pediatrie“/„Urgenţe în pediatrie“/„Boli cronice în pediatrie“ (o vreme s-a optat pe alternanţa anuală a denumirii). A fost un adevărat vizionar, care a anticipat şi implementat în România medicina bazată pe dovezi, fiind fondatorul seriei de mare succes şi impact în evoluţia pediatriei româneşti „Protocoale de diagnostic şi tratament în pediatrie“, coordonând primele 4 ediţii ale ghidului: 2012, 2013, 2014 şi 2017.

Alături de Prof. Dr. Marin Burlea, a fost cofondator al „Şcolii de Vară de Pediatrie“. Sute de medici tineri, rezidenți sau tineri specialiști aflați la începutul carierei, au beneficiat de activitățile didactice și de abilitățile dobândite în cadrul atelierelor practice în cursul celor 14 ediţii pe care dânsul le-a coordonat alături de Prof. Dr. Marin Burlea.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.