Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

TRATAT DE ULTRASONOGRAFIE IN OBSTETRICA SI GINECOLOGIE

Arhiva

Descriere

A treia editie a Tratatului de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie al Donald School reprezinta eforturile colective ale mai multor autoritati internationale, acoperind toate aspectele ultrasonografiei in obstetrica si ginecologie. Indiferent ca este folosit ca referinta sau este parcurs in intregime, prezentul tratat este un instrument de lucru extrem de valoros pentru specialistii in ecografie din toata lumea.
• O versiune extinsa si actualizata a celor doua editii anterioare
• Prezinta aspectele de baza si modurile de utilizare ale ultrasonografiei in diferite arii ale medicinei
• Acopera o multitudine de subiecte principale si secundare din ultrasonografia obstetricala, care pot optimiza ingrijirea acordata deopotriva gravidei si fatului
• Accentueaza rolul esential pe care il are ultrasonografia in diferitele zone ale ginecologiei clinice

Asim Kurjak, Frank A. Chervenak si Radu Vladareanu sunt lideri cunoscuti la nivel international in sfera educationala din domeniul ecografiei ginecologice si obstetricale, care cred cu tarie in ideea de globalizare si in transmiterea gratuita a cunostintelor de pe urma carora ar putea avea de beneficiat atat femeia gravida, cat si fatul.

ASIM KURJAK este Profesor in cadrul Departamentului de Obstetrica si Ginecologie al Universitatii de Medicina din Zagreb si din Sarajevo si a absolvit Facultatea de Medicina din Zagreb in 1966. In 1971 si 1972, a fost asistent cercetator la Institutul de Obstetrica si Ginecologie de la Universitatea din Londra. In 1974, a devenit specialist in Obstetrica si Ginecologie, iar in 1977 a absolvit doctoratul. Din 1980, detine postul de profesor.
Din 1985 pana in 2002, Kurjak a fost Sef al Departamentului de Obstetrica si Ginecologie de la Universitatea de Medicina din Zagreb, Sveti Duh Hospital, Croatia. A publicat peste 390 de articole in reviste stiintifice de specialitate, care au fost ulterior citate de peste 4.500 de ori, conform Science Citation Index.
A colaborat, in calitate de autor, coautor si coeditor, la 102 carti. Este Vicepresedinte al International Academy of Perinatal Medicine si unul dintre Directorii Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound. A obtinut titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatilor din Banja Luka, Budapesta, Barcelona si Bucuresti.

FRANK A. CHERVENAK este Profesor si Presedinte al Given Foundation, Departamentul de Obstetrica si Ginecologie, Medic-Sef al Departamentului de Obstetrica si Ginecologie si Director al Departamentului de Medicina Fetala si Materna al New York Presbiterian Hospital, Weill Cornell Medical College, New York, SUA.
Chervenak a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Semmelweis din Budapesta, al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din Bucuresti si Dr. Solomon Silver Award din partea Facultatii de Medicina Mount Sinai. Este membru onorific al Societatii Italiene de Obstetrica si Ginecologie, al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Barcelona si al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Texas, precum si membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Croatia. In prezent, este Presedinte al International Society of the Fetus as a Patient, Presedinte ales al Asociatiei Internationale de Medicina Perinatala, Vicepresedinte al Academiei Internationale de Medicina Perinatala si unul dintre Directorii Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound. A fost membru in Consiliul Director al Institutului American de Ultrasonografie si Medicina si al Societatii Specialistilor in Obstetrica Perinatala. De asemenea, a fost Presedinte al International Fetal Medicine in Surgery Society, al New York Perinatal Society si al Departamentului de Obstetrica si Ginecologie al New York Academy of Medicine si al New York Obstetrical Society. Este membru al March of Dimes Bioethics Advisory Comittee si al National Children`s Study Federal Advisory Comittee.

RADU VLADAREANU este Profesor si Director al Departamentului de Obstetrica-Ginecologie la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din Bucuresti, Sef al Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias. A absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti in anul 1987, iar din anul 2007 este Profesor Universitar. Este coordonator al Cursului de Medicina Materno-Fetala din Universitate. Este Co-Director al Ian Donald Inter-University School of Ultrasonography in Obstetrics and Gynecology, Romania, si Prim-Vicepresedinte al Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie. Este membru al International Board of World Association of Perinatal Medicine, Associate Fellow of International Academy of Perinatal Medicine, Vicepresedinte al „Fetus as a Patient“ International Society si laureat al prestigioasei Medalii „William Lilley“ (2012).
Este autor al 9 carti si tratate si coautor, contribuind cu 17 capitole in carti si tratate de specialitate, dintre care multe internationale. A publicat numeroase studii si articole in reviste nationale si internationale de specialitate. Este Coordonator National al Atestatului de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie si al Atestatului de Medicina Materno-Fetala, fiind formator de specialisti in domeniul Obstetricii-Ginecologiei, in Ultrasonografie obstetricala-ginecologica si Medicina Materno-Fetala in Romania si promotor al acestor discipline la nivel national.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.