Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

URGENTE IN PEDIATRIE. BOLI CRONICE IN PEDIATRIE - 2009

Număr pagini: 96 Format: 21 x 30 cm
Arhiva

Descriere

Lucrarea "Urgente in pediatrie. Boli cronice in pediatrie", coordonata de Prof Dr. Adrian Georgescu si Prof Dr. Eugen Pascal Ciofu, se adreseaza medicilor de pediatrie de la toate esaloanele de asistenta, de la medicul de familie la medicul pediatru, care isi desfasoara activitatea in ambulator sau spital, de la medicul rezident in pediatrie sau medicina de familie la medicul primar de specialitate.
Temele puse in discutie in acest volum sunt de interes general, din diferite domenii ale pediatriei: gastroenterologie, boli respiratorii, boli de nutritie si metabolism, boli genetice. Printre subiectele abordate se numara: "Urgente cardiovasculare la nou-nascut", "Evaluarea diagnostica si terapeutica a primei crize non-febrile din perspective pediatrice", "Infectia cu virus sincitial respirator", "Tratamentul socului in intoxicatiile cu cardiotrope la copil", "Obezitatea la copil si adolescent", "Evaluarea copilului cu paralizie cerebrala" etc.

Adrian GEORGESCU

Prof. Dr. Adrian Georgescu este membru titular al Academiei de Științe Medicale, specialitatea pediatrie, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, din București.

A avut o prestigioasă activitate clinică, conducând Institutul Național pentru Sănătatea mamei și copilului „ALFRED D. RUSESCU“ – departamentul de pediatrie. 

Autor de publicistică medicală, îndrumător al multor generații de studenți și medici, prof. dr. Adrian Georgescu este un reper în medicina pediatrică românescă.

Eugen Pascal CIOFU

Eugen Pascal CIOFU (n. 13 noiembrie 1938). Medic primar pediatru, membru titular al ASM din anul 1996 şi secretar general al ASM în perioada 2008-2011. Decan al Facultăţii de Medicină din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Bucureşti, în anii 1996-2004 şi prorector al aceleiaşi universităţi în perioada 1992-1996. Este autorul unor cărţi şi tratate de referinţă în pediatrie, a publicat şi a comunicat peste 200 de lucrări în ţară şi străinătate, cuprinzând cazuri şi studii clinice.

Alături de Prof. Dr. Mircea Nanulescu şi Prof. Dr. Adrian Georgescu, Prof. Dr. Eugen Ciofu a fost unul dintre cofondatorii Conferinţei Naţionale de Pediatrie „Ghiduri şi protocoale în pediatrie“/„Urgenţe în pediatrie“/„Boli cronice în pediatrie“ (o vreme s-a optat pe alternanţa anuală a denumirii).

Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu a fost membru fondator al Asociaţiei Balcanice de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, al Asociaţiei de Cardiologie Pediatrică din România, devenită ulterior Grupul de lucru „Cardiologie pediatrică“ al Societăţii Române de Cardiologie, al cărei preşedinte a fost în perioada 1993-2000.

Pentru întreaga sa carieră medicală şi didactică, a fost decorat în decembrie 2002 de către preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul credincios“ în grad de cavaler.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.