Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ZBOR ÎN NECUNOSCUT

Număr pagini: 368 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

A început ca o explorare îndepărtată - pentru a se transforma curând în subiectul principal al unei legende uitate a Republicii... și într-un capitol întunecat din istoria Jedi. Acum, în sfârșit, cunoscutul Timothy Zahn povestește extraordinarele întâmplări ale remarcabilului - și blestematului - Proiect Zbor în Necunoscut.

Războiul Clonelor era pe punctul de a se declanșa atunci când Maestrul Jedi Jorus C`baoth a înaintat Senatului o petiție prin care solicită sprijin pentru o încercare neobișnuit de ambițioasă. Șase Maeștri Jedi, doisprezece Cavaleri Jedi și cincizeci de mii de bărbați, femei și copii urmau să se incumete - la bordul unei nave gigantice, echipate pentru a călători ani de zile - să plece la drum cu scopul de a descoperi ființe inteligente și de a coloniza lumi neexplorate încă dincolo de hotarele cunoscute ale galaxiei.

Birocrația guvernamentală amenință să împiedice expediția spațială înainte chiar de a începe, până când Maestrul C`baoth a reușit să oprească un complot criminal, câștigându-și astfel capitalul politic de care avea nevoie pentru a pune în mișcare Zbor în Necunoscut. Sau cel puțin așa părea. Pentru că succesul lansării misiunii era orchestrat, în secret, fără știrea faimosului Maestru Jedi, de un aliat îndoielnic: diabolicul Lord Sith, Darth Sidious, care avea motive personale să își dorească neapărat ca Zbor în Necunoscut să înceapă... și, în cele din urmă, să eșueze. Cu toate acestea, Darth Sidious nu era cea mai periculoasă provocare pentru această misiune. Odată pornită la drum, astronava își încrucișează traiectoria la marginea Spațiului Necunoscut cu forțele extraterestre ale Dominației Chiss conduse de mintea strălucită cunoscută mai degrabă sub numele de "Thrawn". Nici măcar Cavalerul Jedi Obi-Wan Kenobi, aflat la bordul Zborului în Necunoscut împreună cu tânărul sau ucenic Padawan, Anakin Skywalker, nu poate să îi ajute să evite dezastrul. Astfel, ceea ce începuse ca o pașnică misiune Jedi s-a transformat violent într-un război pentru supraviețuire pe viață și pe moarte împotriva unor forțe copleșitoare - și a unora dintre cei mai diabolici adversari. Melanjul unic de spionaj, jocuri politice și bătălii interstelare mortale reușit de Timothy Zahn insuflă electrizant viață într-o legendă din Războiul Stelelor.

Timothy ZAHN

Timothy Zahn este autorul a peste cincizeci de romane, mai mult de o sută de nuvele și a cinci colecții de short-fiction. În 1984, a câștigat premiul Hugo pentru cel mai bun roman. Zahn este faimos pentru seria romanelor sale din Războiul Stelelor (Thrawn, Thrawn: Alliances, Thrawn: Treason, Heir to the Empire, Dark Force Rising, The Last Command, Specter of the Past, Vision of the Future, Survivor’s Quest, Outbound Flight, Allegiance, Choices of One, and Scoundrels). Celelalte cărți ale sale includ StarCraft: Evolution, serialul Cobra, seria Quadrail și seria Dragonback. Zahn este licențiat în fizică la Michigan State University și are un masterat la Universitatea din Illinois.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.