Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

BOLI CONGENITALE CARDIACEO ABORDARE PRACTICA

Arhiva

Descriere

Eduard APETREI

Prof. Dr. Eduard Apetrei este medic primar cardiolog în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. CC. Iliescu“, din București. 

A urmat stagii de specializare în țară și străinătate: Helsinki (Finlanda), Bruxelles (Belgia), Paris (Franța).

Din anul 1965, devine cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București: mai întâi preparator, apoi asistent (1966), șef de lucrări (1977), conferențiar (1991) și profesor din 1993. 

Doctor în medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, București. 

În perioada 1992-2003, a fost șeful Clinicii de cardiologie a Institutului „C.C. Iliescu”. În prezent, este profesor de cardiologie, medic primar cardiolog și membru titular al Academiei de Științe Medicale. 

Din anul 1982 este membru în boardul Societății Române de Cardiologie (secretar și președinte 1990-1998), a organizat și condus nenumărate congrese și conferințe naționale de cardiologie. 

Este și membru titular sau corespondent în mai multe comitete, asociații și societăți profesionale internaționale:  Fellow al Societății Europene de Cardiologie. Membru Corespondent al Societății Franceze de Cardiologie, Membru al Asociației Americane de Cardiologie (AHA) – Grup de lucru HTA, Membru al Federației Mondiale de Cardiologie, Membru al Asociației Europene de Ecocardiografie, Membru al Societății Internaționale de Ultrasunete cardiovasculare, Membru al Societății Britanice de Ecocardiografie, Membru al Asociației Internaționale de Cardiologie de Limbă Franceză, Membru în Comitetul Științific al Congreselor Europeene de Cardiologie (1995, 1996, 1998, 2000, 2001). Membru în International Scientific and Advisary Board – la 5 Congrese Mondiale de Ecocardiografie (2000-2005).

A fost membru în Comisia Europeană pentru specialitatea cardiologie și membru în Comisia Europeană pentru acreditare în ecocardiografie. 

Este autorul a numeroase tratate și monografii de cardiologie (primul tratat de mecanofonocardiografie și ecocardiografie din țară) și 288 de lucrări științifice publicate, din care 81 cotate ISI. 

Visiting profesor în SUA timp de 3 luni, în anul 1993. În 1991-2004 este editorul coordonator al Revistei Române de Cardiologie, iar în perioada 2004-2015 redactorul șef al acesteia. Totodată, este membru în comitetele de redacție a mai multor reviste medicale din țară și străinătate. 

A fost distins cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Comandor, Premiul „Iuliu Hațieganu” al Academiei Române, premiul „C.C. Iliescu al Academiei de Științe Medicale” (2016) și Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Cezar MACARIE

Prof. Dr. Cezar Macarie este medic primar cardiolog, Șef al Secției Cardiologie I, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu“, din București.

A urmat cursuri de pregătire profesională în Cardiologie și Managementul Spitalelor în Austria, Franța, Belgia, precum și cursuri de perfecţionare în Administraţie Sanitară Charleroy, Belgia.

În 1991 obține diploma de Director de Spital la Şcoala Naţională de Administraţie Sanitară din Rennes, Franţa.

A beneficiat de două burse Acute Cardiac Care (Munster, Germania).

Șef al unității de coronarie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, apoi Director al Spitalului Clinic Fundeni în perioada 1992-1994.

Secretar de Stat la Ministerul Sănătății în perioada ianuarie-septembrie 2001.

Doctor în medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Bucureşti.

Este membru al Academiei de Medicină din România, al Societății Române de Cardiologie, Societății Europene de Cardiologie, Colegiului American de Cardiologie, Asociației Inimii Americane, Societății Americane de Insuficiență Cardiacă și al Societății Internaționale de Medicină și Farmacie Militară.

Autor a 14 monografii, tratate, cărți publicate și a peste 320 articole și studii clinice publicate în reviste de specialitate românești și internaționale. 

Laureat al premiului „Victor Babeș“ al Academiei Române.

Carmen GINGHINA

Prof. Dr. Carmen Ginghină, medic cardiolog, a condus Clinica de Cardiologie a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu“ din București dar și Catedra de Cardiologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București.

A efectuat multiple stagii de supraspecializare: a obţinut competența în ecocardiografie, Doppler vascular, este „hipertensinolog“ (diploma europeană), a doua specialitate pediatrie, masterat în management sanitar și sănătate publică; stagii de perfecţionare în urgențe cardiovasculare (Belgia), ecocardiografie (Franţa).

În perioada 2000-2002 a fost Preşedinte al Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătății.

Din 2002 până în 2005 a deținut Președinția Societății Române de Cardiologie, timp în care societatea a câștigat poziție favorabila, doamna Prof. Dr. Carmen Ginghină fiind director al primului Curs european de ecocardiografie în România și preşedinte acceptat al Congresului Mondial de Echocardiografie, 2014 desfășurat la Bucureşti.

Doctor în Ştiinţe Medicale, a fost membră a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, dar și a unor societăți medicale internaționale, printre care Societatea Europenă de Cardiologie Societatea Internaţională de Ecocardiografie, Academia Indiană de Ecocardiografie.

Membru Corespondent Al Societăţii Franceze de Cardiologie, dar și Fellow al Societăţii Europene de Cardiologie, Fellow al Colegiului American de Cardiologie.

Activitatea științifică e marcată de numeroase cercetări originale, printre care „Studiul prin microscopie electronică a trombocitelor în sindroamele coronariene acute”, „Utilizarea tehnicilor cu radionuclizi pentru evaluarea bolnavilor cu cardiopatie ischemică și boli cardiace congenitale”, „Studiul efectului Coandă în ecocardiografia Doppler color”, prima lucrare de anvergură în România privind tratamentul fibrinolitic în infarctul miocardic acut, primele descrieri ale unor cazuri de noncompactare miocardică.

Împreună cu Prof. dr. C. Carp brevetează invenția „Stimulator cardiac extern declanșat de masajul cardiac“.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.