Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Autori Carmen GINGHINA

Prof. Dr. Carmen Ginghină, medic cardiolog, a condus Clinica de Cardiologie a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu“ din București dar și Catedra de Cardiologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București.

A efectuat multiple stagii de supraspecializare: a obţinut competența în ecocardiografie, Doppler vascular, este „hipertensinolog“ (diploma europeană), a doua specialitate pediatrie, masterat în management sanitar și sănătate publică; stagii de perfecţionare în urgențe cardiovasculare (Belgia), ecocardiografie (Franţa).

În perioada 2000-2002 a fost Preşedinte al Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătății.

Din 2002 până în 2005 a deținut Președinția Societății Române de Cardiologie, timp în care societatea a câștigat poziție favorabila, doamna Prof. Dr. Carmen Ginghină fiind director al primului Curs european de ecocardiografie în România și preşedinte acceptat al Congresului Mondial de Echocardiografie, 2014 desfășurat la Bucureşti.

Doctor în Ştiinţe Medicale, a fost membră a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, dar și a unor societăți medicale internaționale, printre care Societatea Europenă de Cardiologie Societatea Internaţională de Ecocardiografie, Academia Indiană de Ecocardiografie.

Membru Corespondent Al Societăţii Franceze de Cardiologie, dar și Fellow al Societăţii Europene de Cardiologie, Fellow al Colegiului American de Cardiologie.

Activitatea științifică e marcată de numeroase cercetări originale, printre care „Studiul prin microscopie electronică a trombocitelor în sindroamele coronariene acute”, „Utilizarea tehnicilor cu radionuclizi pentru evaluarea bolnavilor cu cardiopatie ischemică și boli cardiace congenitale”, „Studiul efectului Coandă în ecocardiografia Doppler color”, prima lucrare de anvergură în România privind tratamentul fibrinolitic în infarctul miocardic acut, primele descrieri ale unor cazuri de noncompactare miocardică.

Împreună cu Prof. dr. C. Carp brevetează invenția „Stimulator cardiac extern declanșat de masajul cardiac“.

Cărți publicate:

BOLI CONGENITALE CARDIACE O ABORDARE PRACTICA Eduard APETREI, Cezar MACARIE, Carmen GINGHINA

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.