Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Autori G.G. CONSTANDACHE

G. G. Constandache a fost profesor de filosofie la Politehnica din Bucureşti, autor de cărţi şi articole de filosofie dar, mai ales, un adevărat cărturar, un mare depozitar şi diseminator de cultură păstrată şi transmisă prin carte.

Ca profesor, G. G. Constandache a predat mai multe discipline la Universitatea Politehnica din Bucureşti, îndeosebi la Facultatea Automatică şi Calculatoare, începând din anul 1975, când Catedra de Filosofie a Institutului Politehnic din Bucureşti s-a lărgit cu un grup de tineri asistenţi, toţi absolvenţi ai Facultăţii de Filosofie din Bucureşti. De-a lungul carierei de cercetare, G. G. Constandache a abordat teme de Istoria filosofiei româneşti şi Istoria filosofiei universale. Domeniul Istoria filosofiei contemporane, investigat preferenţial, a fost folosit, în ultima parte a carierei, ca fundament pentru dezvoltarea unui nou spaţiu de cercetare, cu multiple direcţii de evoluţie şi aflat în plină expansiune – Filosofia cogniţiei, înrudită cu Filosofia mentalului, Filosofia conştiinţei, Filosofia calculului şi a calculatorului, dar şi cu Filosofia comunicării şi Filosofia acţiunii, aceasta din urmă ilustrată prin teme ca „Raţiune, limbaj şi decizie” sau „Algoritm, normă şi destin”.

A fost membru fondator al Asociaţiei de Ştiinţe Cognitive din România (1995), membru corespondent al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (1998), secretar ştiinţific al Diviziei de Logică şi Metodologie a Ştiinţei şi Tehnicii al Academiei Române (1994) şi membru al Societăţii Kant din România (1991).

Cărți publicate:

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.